Tänään meille tuli vieraita joten ei muuta kuin pöytä koreaksi.

Tein näitä suklaapaloja joiden sekaan tuli kokonaisia suklaan paloja,istuin pitkät tovit uunin edessä ja ihmettelin miksi ne ei sula :)

Tässä ohjetta joka on alunperin sokerikeijun.

Pohja:

7dl vehnäjauhoja

2dl perunajauhoja

4tl leivinjauhetta

1tl suolaa

3dl kaakaota

5dl sokeria

2tl vaniliinisokeria

6 munaa

2,5dl juoksevaa margariinia

4dl maitoa

Fazerin maitosuklaalevy

 

Kuorrute:

250g voita

500g tomusokeria

1tl vaniliinisokeria

3dl kaakaojauhetta

1dl kylmää kahvia

suklaarouhetta

 

Ohje:

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Sekoita munat, maito, ja margariini kevyesti vatkaten ja kaada seos kuivien aineiden joukkoon.
Sekoita tasaiseksi.

3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja tiputtele joukkoon suklaapalat.

4. Paista pohja 175 asteessa, keskitasolla kunnes se on täysin kypsä.

5. Anna pohjan jäähtyä ja valmista sillävälin kuorrute.

6. Pehmitä voi notkeaksi, kaada joukkoon tomusokeri ja vaniliinisokeri. Sekoita tasaiseksi massaksi ja
lisää kylmä kahvi sekä kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi.

7. Kaada kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele koristeeksi suklaarouhetta.

8. Leikkaa pohja terävällä veitsellä paloiksi. Voita halutessasi vielä koristella leivokset marsipaani-
tai sokerikuorrutekoristeilla. Leivokset ovat valmiita tarjottavaksi.