Äidilläni oli lauantaina sitten synttärit ja hänelle tein valkosuklaa-wienernougatkakun josta tuli maitosuklaa-wienernougatkakku kun vaihdoin suklaan.

Koristeet on samaista maitosuklaata.

VALKOSUKLAA-NOUGATKAKKU

Pohja:

175 g Digestivekeksejä

50 g margariinia

 

Täyte:

2½ dl Kevyt-Vispiä

200 g tuorejuustoa

½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

150 g valkosuklaata

1½ dl Wienernougat Crushia

5 (6) liivatelehteä

 

Murskaa keksit monitoimikoneella tai laita ne esim. pakastepussiin ja murskaa kaulimella.
Monitoimikoneella saat kekseistä hienonhienoa jauhetta ja tiiviimmän pohjan. Sulata margariini mikrossa
ja sekota keksijauheeseen. Piirrä irtopohjavuokasi kokoinen ympyrä leivinpaperille ja laita leivinpaperi
vuoan pohjalle. Painele keksi-rasvaseos leivinpaperin päälle.

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksia ja lisää sen joukkoon
tuorejuusto, sokeri ja wienernougat crush. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa
 (huom! varovasti, ettei se pala!) ja lisää täytteeseen. Kuumenna mikrossa pieni tilkka vettä,
puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan veteen. Anna jäähtyä hetken ja
lisää liivate ohuena nauhana kaataen ja samalla sekoittaen. Kaada täyte keksimurupohjan päälle ja laita
 jääkaappiin hyytymään. Täyte hyytyi nopeasti, mutta sen voi antaa olla myös yön yli.  
HUOM! Alkuperäisessä ohjeessa oli 6 liivatelehteä, mutta sillä määrällä täytteestä tuli
omaan makuuni liian tönkköä. Seuraavalla kerralla jätän ainakin itse yhden lehden pois.

Ohje alunperin Hellapoliisilta.