Sain kesällä  syntymäpäivälahjaksi Ullan unelmakakut-kirjan ja "anoppi" sitten siitä tilasi jouluksi halon ja pitihän se tehdä.

Ensimmäinen kääretorttuni ja hyvin onnistui ja oli oikein hyvän makuista.Ei lainkaan makeaa vaikka siihen saikin kulumaan lähes 300g valkoista  ja tummaa suklaata.

Ohjeen lisään myöhemmin kun sen jaksan tähän raapustaa.

 

Nyt jos saataisiin vielä tuo 2000 kävijää tälle vuodelle täyteen niin voisin laittaa pystyyn kilpailun/arvonnan  joululahjastani (jonka kuvaa siis myöhemmin)...

Ja sitten se ohje.

Pohja

3 kananmunaa

1 dl sokeria

1/2 dl vehnäjauhoja  (tai gluteenitonta jauhoseosta)

1/2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte

2 dl kermaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

1/2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

100g valkosuklaata raastettuna

1 tl kanelia

Kuorrutus

2 dl vispikermaa

50g tummaa suklaata

koristeluun:marsipaanimarjoja ja -lehtiä,suklaalastuja tai -lehtiä

1.Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.Lisää keskenään sekoitetu jauhot siivilän läpi massaan.Paista kääretorttupohjaa 225 asteessa n. 7-8 min.

2.Vatkaa kerma ja lisää siihen tuorejuusto,sokerit,kaneli ja raastettu valkosuklaa.Levitä kumotulle jäähtyneelle kääretorttulevylle.Kääri tiukalle rullalle ja anna vetäytyä jäälaapissa jonkin aikaa.

3.Leikkaa rullasta 1/3

4.Leikka ppienemmän palan päästä vino pala pois ja aseta pala pitemmän palan kääretortturullan sivulle.

5.Valmista kuorrutus.Vaahdota kerma ja sekoita siihen sulatettu tumma suklaa.Peitä kääretorttu kuorrutuksella.

6.Koristele pinta suklaalastuilla tai -rullilla sekä marsipaanimarjoilla ja -lehdillä.